Mattecentrum är en ideell förening som erbjuder gratis hjälp för alla som pluggar matte. Under skolperioden håller de räknestugor i Linköping till elever som vill ha hjälp med matematiken, ett koncept de nu även testar över sommaren – med en inledande testperiod nästa vecka.

– Tanken med sommarskolan är att det kan vara tufft att komma tillbaka till matten efter ett långt skoluppehåll. Det vill vi hjälpa till med, säger Isabelle Almskoug, ansvarig för region öst vid Mattecentrum.

Från måndag 14 augusti till torsdag 17 augusti kommer de att hålla till i sal 220 i Katedralskolan för att erbjuda stöd med matematik.

– Vare sig om man ska börja på gymnasiet eller universitetet kan vi hjälpa till med att komma igång med matten igen. Främst riktar vi oss mot gymnasiet, men alla som vill ha hjälp är välkomna, säger Isabelle Almskoug.

Lärarna som jobbar helt ideellt har olika typer av bakgrund. Vissa av dem är pensionerade mattelärare, några är ingenjörer och andra är studenter. Den gemensamma nämnaren är att alla är intresserade av matematik. Konceptet för sommarskolan är detsamma som vid räknestugorna under skolperioden. Man kan komma dit helt utan material och få en genomgång av grunderna av till exempel procenträkning, algebra eller division. Eller så tar man med sig eget material man vill ha extra hjälp med.

– Behöver du hjälp så kom hit! Våra lärare kan bistå med det mesta i matteväg, säger Isabelle Almskoug.