Det blev en kortare promenad i de centrala delarna av Linköping för Mikael Damberg som hade sällskap av ett tåg av människor där kommunalråd Elias Aguirre (S), nye Swedbankschefen Roger Ekström och näringslivsutvecklare Marianne Lindh var de som höll i presentationen av stadskärnan.

Ombyggnaden av Hospitalstorget, nöjeslivet på Stora torget och tryggheten och säkerheten på Ågatan var de tre stora samtalsämnena under promenaden.

– Antalet våldshandlingar på Ågatan har minskat de senaste tio åren och det är frukten av vårt förebyggande arbete. Vi griper in på ett tidigt stadium och förhindrar på så vis att brott begås, sa polisen Michaela Lingeby Setterberg.

Artikelbild

| Säkerheten och tryggheten på Ågatan var ett av samtalsämnena under promenaden där Elias Aguirre lyfte en del frågor med Mikael Damberg.

Mikael Damberg lyfte fram Linköping som ett lysande exempel när det handlar om arbetet med integration, jobb, bostäder och positiv utveckling för näringslivet.

– Varje gång jag kommer hit möts jag av nya byggkranar. Linköping växer på alla fronter. Kommunen är en stor och viktig motor på väldigt många olika områden.

Fler poliser är den kortsiktiga lösningen för att öka tryggheten för medborgarna, menade Damberg som också passade på att ge sin syn på den konkurrenssituation som råder inom handelslivet där flera affärsidkare brottas med sämre lönsamhet samtidigt som näthandeln tar allt större marknadsandelar.

– Fysiska butiker kommer alltid att finnas. Jag tror att det till vissa delar handlar om att försöka anpassa sig till hur marknaden ser ut och erbjuda de tjänster som kunderna vill ha.