Under natten till den 7 oktober förra året bedrev polisen spaning utanför en lägenhet i Johannelund. En 49-årig man kom ut från lägenheten och blev då konfronterad. Enligt poliserna gav mannen intryck av att vara påverkad av narkotika. Detta ledde till att polisen bestämde sig för att göra en husrannsakan i lägenheten – för att leta efter narkotika. När poliserna så tyst som möjligt närmade sig lägenheten öppnades plötsligt lägenhetsdörren av en 26-årig man. 26-åringen vände på klacken och låste dörren.

– Polis, öppna dörren annars kommer vi att bryta upp den, ropade en av poliserna.

26-åringen lyssnade inte på uppmaningen. Istället flydde han och en kvinna ut på balkongen, belägen på tredje våningen. Poliser som befann sig utanför fastigheten såg att 26-åringen tog sig över balkongräcket. Poliserna ropade åt mannen att stanna kvar på balkongen. På något sätt lyckades mannen ta sig ner på balkongen på våningen under – och där kunde han till sist gripas och beläggas med handfängsel.

Inne i lägenheten hittade polisen en rad narkotiska preparat – bland annat amfetamin, cannabis samt narkotikaklassade läkemedel.

26-åringen har nu dömts för narkotikabrott. Straffet blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han dömdes även för flera andra brott, bland annat ett uppmärksammat inbrott i Röda korsets lokaler.

49-åringen som stoppades utanför lägenheten har först nu blivit åtalad för narkotikabrott. Han anklagas för att ha förvarat närmare 100 gram cannabis i lägenheten.