Det var vid 15.40-tiden den 4 mars som skottlossning utbröt i Berga centrum. En man i 35-årsåldern, som enligt våra källor har kopplingar till det så kallade Bergagänget, skottskadades. Han hittades svårt skadad mellan köpcentrumet och vårdcentralen. Ett vittne hörde flera skott men trodde först att det rörde sig om smällare.

– Folk sprang åt alla håll.

35-åringen har vårdats för sina skador på Universitetssjukhuset, men befinner sig nu utom fara.

Polisen drog igång en omfattande utredning och den 11 mars anhölls en 24-årig man i sin frånvaro som misstänkt för mordförsök. Dagen därpå kunde 24-åringen gripas. Den 15 mars häktades han vid Linköpings tingsrätt, som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Nu visar det sig dock att misstankarna mot 24-åringen har försvagats.

– Den misstänkte har släppts och allt talar för att misstankarna mot honom kommer att skrivas av, säger polisens spaningsledare Magnus Skoglund.

24-åringen försattes på fri fot på onsdagskvällen. Beslutet fattades av vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors, som leder förundersökningen.

Polisen fortsätter dock att utreda det inträffade.

Artikelbild

| Polisens tekniker säkrade bevis på brottsplatsen i Berga centrum.

– Det kommer att hållas fler förhör och vi väntar fortfarande på svar från den tekniska undersökningen, säger Magnus Skoglund.

Enligt polisen finns det i nuläget inga misstänkta för brottet.