Den 9 januari förra året bestämde sig polisen för att kontrollera en Volvo XC60 som tidigare körts av personer som rör sig i gängkretsar. När polisen på Sandbäcksgatan gav tecken till föraren att stanna tog dock det hela en dramatisk vändning. Den 27-årige föraren tryckte på gasen och försökte att skaka av sig polispatrullen. Det slutade med att han förlorade kontrollen över bilen. Bilen fick sladd, körde in i en villaträdgård på Valhallagatan och kolliderade med ett träd. 27-åringen flydde från platsen men kunde senare gripas.

Linköpings tingsrätt dömde senare 27-åringen för bland annat grov vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats. Straffet blev fängelse i tio månader. Men det stannade inte där. Den 23 juni i år beslutade Transportstyrelsen att återkalla 27-åringens körkort under en period av två år.

27-åringen valde att överklaga Transportstyrelsens beslut och menade att han redan blivit tillräckligt straffad. Förvaltningsrätten i Karlstad anser dock att Transportstyrelsens beslut är väl avvägt och har nu i en dom avslagit överklagandet.