Hennes väg tillbaka till livet fullkomligt älskas i sociala medier världen över.

Hon har för närvarande 27 000 följare på Instagramkontot ”eatmoveimprove” (tidigare ”fightinganorexia”). Tv-stationen CNN har hört sig av och Chanel 10 i Australien vill göra en direktsänd tv-intervju. Ett 20-tal länder världen över berättar just nu 18-åriga Linköpingstjejen Antonia Erikssons historia.

När hon lades in på barnpsykiatriska avdelningen på US i Linköping i september 2012 vägde hon endast 38 kilo. På två veckor hade hon förlorat åtta kilo i vikt. På tre dagar hade hon inte ätit någonting alls.

Artikelbild

På väg att dö

– Mina reflexer hade slutat fungera och min kropp var på väg att ge sig. Läkaren sa att hade du inte kommit in i dag hade du kanske inte klarat dig, säger Antonia Eriksson.

Det var då det gick upp för Antonia att hon var tvungen att välja.

– Jag bestämde att jag inte ville dö.

Artikelbild

Tidigare samma år hade Antonia börjat träna på gym efter en kämpig period i livet. Tillsammans med en kompis räknade hon ut antalet kalorier de hade ätit en kväll, mest på skoj, men Antonia fastnade direkt.

– Det blev manisk räkning, allt gick ut på att ligga på minus. Om jag åt för mycket fick jag springa bort det och jag sprang i timmar.

Artikelbild

”Bäst på ätstörning”

När sommaren kom blev Antonia ensam hemma. Då var det lätt att gå till gymmet två gånger om dagen. Om någon frågade hade hon redan ätit.

Artikelbild

– Jag har alltid varit en allt eller inget-människa, så jag blev bäst på att ha en ätstörning, säger Antonia Eriksson.

Kanske var det därför hon blev så sjuk så fort.

Dagen innan hade hon blev inlagd hade hon öppnat ett Instagramkonto. Både där och på bloggen började hon berätta om sin kamp för att ta sig tillbaka.

Antonia började äta igen, efter sex veckor skrevs hon ut och i februari förra året blev hon friskförklarad. Hon återvände till gymmet, men tränade för mycket och fick ångest.

Nytt försök

Efter ett halvårs uppehåll gjorde hon ett nytt försök och då gick det bättre. I dag är träning och en hälsosam livsstil någonting positivt för Antonia. Mat äter hon för att må bra och för att orka träna. Träningen har däremot inte ersatt anorexin, enligt Antonia.

– Det gjorde den från början, men i dag ser jag det inte så. Jag tränar inte för att jag hatar min kropp utan för att jag älskar den. Men det måste finnas en balans. Ibland måste jag äta en Ben & Jerrys för själens skull och då gör jag det, säger Antonia Eriksson.

Den stora uppståndelsen började den 3 januari när The Daily Dot publicerade en artikel med Antonia. Plötsligt ville alla läsa om den dödssjuka flickan som blev hälsoguru. Att hennes berättelse har väckt ett sådant stort intresse tror hon helt enkelt beror på att världen behöver flera positiva historier.

– Det finns så många sorgliga historier så det här ger hopp. Men jag är fortfarande lite chockad, säger Antonia Eriksson.