Nedläggningen väcker många protester

På torsdagskvällen samlades berörda föräldrar och politiker för att prata om nedläggningen av de två förskolorna i Skäggetorp.

Föräldern Hanna Fager och Elias Aguirre (S) deltog på mötet under torsdagen.

Föräldern Hanna Fager och Elias Aguirre (S) deltog på mötet under torsdagen.

Foto: Nathalie Wahlbeck

Linköpings kommun2019-10-10 20:30

I förra veckan fick föräldrar på förskolorna Rågången och Klockaregården information om att verksamheterna ska läggas ner före jul. Det har väckt starka reaktioner från föräldrar som bjöd in barn- och ungdomsnämnden till ett möte på torsdagen. På plats fanns Erik Östman (M), ordförande i barn- och ungdomsnämnden samt Elias Aguirre (S), vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden. 

– Jag tycker att det är allvarligt att man inte har informerat om det här tidigare. Jag är här i kväll för att lyssna på det som borde gjorts innan man tog det här beslutet, sa Elias Aguirre (S). 

Enligt Erik Östman (M), är det här ett beslut som togs redan 2010. 

– Man gör det här för att små förskolor är sårbara vid förändringar. Det kan vara att någon inom personalen slutar eller går i pension. Men jag tycker också att det är märkligt att man inte gått ut med det här beslutet till föräldrarna tidigare, sa han.

Hanna Fager var initiativtagare till mötet. Hon är förälder till ett av barnen på Klockaregården, och uttrycker uppgivenhet.

– Jag tycker att det här är ett dåligt och ogenomtänkt beslut. Det finns flera aspekter av det här beslutet som är dåligt. Man behöver ha små förskolor eftersom att de är bättre på att tillgodose alla barns behov. Alla barn passar exempelvis inte att gå på stora förskolor. 

Hanna Fager pekade också på de brister Nygårdsskolans lokaler kommer att få för barnen.

– Det man erbjuder är inte anpassat för förskoleverksamhet. Lokalerna som de ska flytta in i är två klassrum.

Hanna Fager visade hur lokalerna på Nygårdsskolan kan komma att se  ut. "Lokalerna som de två förskolorna ska flytta in i är två klassrum."
Hanna Fager visade hur lokalerna på Nygårdsskolan kan komma att se ut. "Lokalerna som de två förskolorna ska flytta in i är två klassrum."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!