Bokhållaregatan i Linköping börjar arta sig till ett litet centrum för inredning. I slutet av november får butikerna 200m2 och ESQ sällskap av Hilke Indesign på gatstumpen mellan Stora torget och Hospitalstorget.

– Det är ju inne med inredning nu, men jag brinner verkligen för det här, säger Giovanna Hilke.

Från huset i Björkeberg utanför Linköping driver hon sin webbshop med samma namn sedan ett drygt år tillbaka. Nu har hon kommit till en punkt där en fysisk butik också känns rätt.

Artikelbild

| Giovanna Hilke har en Facebook-sida också, men det är framför allt via Instagram som hon marknadsför sin webshop. "Bilderna är fördelen med Instagram", säger hon.

– Allt från webben kommer inte att finnas i butiken, det får inte plats, men en del varor vill ju gärna kunderna känna på innan de bestämmer sig, säger hon.

Hon tycker om att blanda kända designmärken med mer okända, och planerar också en egen kollektion med möbler och inredningsdetaljer. Först ut är ett bord och ljusstakar, men mer än så vill hon inte säga än så länge.

– Det blir ett träbord, som också finns i en variant med marmorskiva, och ljusstakar i silver och äkta mässing. Det är en svensk designer som hjälper mig och produktionen sker lokalt, säger hon.

Hon tar över den lokal där Jonoli design nu finns. I slutet av november hoppas Giovanna att Hilke Indesign kan öppna. Men hennes framtidsplaner stannar inte där. Butiker i Stockholm och Göteborg, samt en liten gårdsbutik i närheten av hemmet ska också bli verklighet, om hon får bestämma.

– Jag har så mycket idéer, det är ett kaos, men allt jag säger att jag ska göra genomför jag också.