Bli inte förvånad om en mangafigur i vuxenstorlek, någon med blått hår eller en person med trollkarlshatt går förbi dig på stan idag. På torsdagen tar nämligen olika subkulturer över stan! Orsaken är spel-, serie- och cosplayfestivalen NärCon som hålls på Linköpings universitet.

LIVE-TV: NärCon intar Linköping

Festivalen, som är familjevänlig och alkohol- och drogfri, har runt 700 programpunkter och besökare kan bland annat gå på Harry Potter-föreläsning, lära sig kroppsmålning och tävla i musikquiz.

Artikelbild

| Emil Corneliusson och Hanna Olofsson på plats på NärCon. Festivalen hålls mellan torsdag den 26 till söndagen den 29 juli i Linköping.

Läs mer: De kommer till NärCon - för att fiska väljare

I år besöks festivalen bland annat av den kända japanska youtubern Venus Angelic och röstskådespelaren Zach Callison från den animerade serien Steven Universe.

För att besöka NärCon krävs biljett, men under söndagen den 29 juli har festivalen gratis inträde från 08 till stängning vid 12.

Ett populärt inslag under festivalen är paraden som går genom stan på fredagseftermiddagen mellan 16 och 18.

Artikelbild

| "Jag ska kolla på cosplay, men det bästa är att träffa alla nya vänner som kommer från hela Sverige. Jag var här både förra sommaren och i vintras", säger Elvira Stare från Krokek.

Vi rapporterar med Live-TV från festivalen.