Det är en blandad skara människor som sökt sig till Åsa folkhögskola för skrivarkurs den här veckan, berättar Amanda Brämerson över telefon.

– I den gruppen som jag ingår i, som heter skapande skrivande, så är vi åtta personer, säger Amanda Brämerson. Den äldsta här är nog närmare 85 år, det är jättecoolt, det blir intressanta utbyten.

Skrivarkursen pågår en vecka och består av dagliga skrivövningar, textsamtal och vägledning av lärare.

– Vi har alla olika saker som vi vill få ut av kursen. Vissa vill bara komma igång och skriva dagbok, de kanske har tänkt länge att de vill skriva om sitt liv.

Själv skriver Amanda Brämerson noveller - och på en roman.

– Men romanen kommer nog att dröja ett tag till, det är ett stort projekt. Tidigare har jag tänkt att jag behöver rätt inspiration och sinnesstämning för att kunna skriva, men här på kursen har jag lärt mig bra knep för att tvinga mig själv att komma i stämning.

Kursen var det pris som Amanda Brämerson fick i samband med att hon vann Götabibliotekens novelltävling Unga berättare 2017 i vintras.

– Det är väldigt roligt att få vara i den här bubblan och snacka skrivande med andra, säger Amanda Brämerson. Och jag hade inte kommit hit utan tävlingen.

Vad har det betytt för ditt skrivande att vinna Unga berättare?

– Mycket, just eftersom det var vanliga människor som röstade fram mig så var det extra roligt. Att ha en publik som relaterar till det man skriver är en jättestor boost.

ebba.orn@ostgotamedia.se