I entrén står Siw Samuelsson och Lars Hedberg och säljer bingobrickor. Lars har varit med sen 1981, Siw har inte riktigt koll på vilket år men konstaterar att hon varit med längre än Lars.

– Jag har hand om kassan och redovisningen, det var min man som skötte det förut, men när han gick bort så tog jag över, berättar hon.

Wolframbingon har funnits i mer än 50 år i Linköping. Under många år hyrde de in sig i Cupolen, men sen den föreningen gick i konkurs har de ordnat bingo varje tisdag i Brigaden restaurang och konferens.

Artikelbild

| Wolframbingon. Lars Hedberg sköter utropen.

– Jag har tyckt att det varit roligt, det här har blivit lite som en familj. Det finns några här som spelat i 30 eller 40 år. Det är många som frågar vad de ska göra på tisdagarna nu, fortsätter hon.

För så är det. Wolframbingon ska upphöra. Lars Hedberg, Siw Samuelsson och ytterligare några arbetar ideellt men lyckas trots det inte dra in så mycket pengar att det är värt allt slit.

Syftet är att samla in pengar till idrottsföreningen BK Derby, men de senaste åren har de bara lyckats bidra med mellan 60 000 och 70 000 kronor om året.

– Det är den främsta anledningen till att vi slutar – att det ger för lite, säger Lars Hedberg.

Artikelbild

| Koncentrerade. Gunbritt Norrbin och Britt Inger Andersson spelar bingo.

Den här tisdagskvällen har de 129 spelande gäster. Lars Hedberg agerar utropare och han håller tempot högt. Tystnaden är total i salen tills någon ropar bingo.

Vinstsumman varierar mellan 200 kronor och 5 000 kronor.

Artikelbild

| Siw Samuelsson Wolframbingon

Inför den sista bingokvällen tänker de ta i lite extra. Då ska alla vinster höjas och de slänger in 5 000 kronor extra i sista utspelet.

Siw Samuelsson har många minnen från alla kvällar, värst var när de försökte med "drive-in-bingo" i Folkets Park. Det gick inte alls. Wolframbingons bästa tid sammanfaller med den period när hela svenska folket spelade Bingolotto tillsammans med Leif Loket Olsson.

Artikelbild

| Gunbritt Norrbin och Britt Inger Andersson

– Jag minns mitten av 90-talet när vi hyrde in "Loket" en kväll. Då kom det 500 personer till Cupolen och nu så här långt efteråt kan jag väl avslöja att han ville ha sextusen kronor för att komma och "det dubbla om ni vill ha kvitto", berättar Siw Samuelsson.

Sen början av 80-talet har Mikael Sleman varit förordnad som kontrollant av föreningens bingo. Han har sparat siffror sedan 1994 och konstaterar att de under drygt 20 år omsatt cirka 23,5 miljoner kronor och att cirka 3 miljoner kronor gått till föreningen BK Derby. Som mest fick föreningen i mitten av 90-talet – då gav bingon runt 300 000 kronor i överskott per år.