Det var i mitten av mars som Harrys, ägare till krogarna BK, Sliver, Harrys och Hey Lucy, meddelade att den kända kvartetten skulle splittras och att BK med pianobaren och Sliver var till salu.

Roger Eriksson, mäklare på Exitpartner, är den som fått uppdraget att sälja restaurangen och nattklubben.

Läs mer: Nu är krogarna till salu

Artikelbild

– Jag för diskussioner med flera tänkbara köpare, men så långt som till ett avslut har vi inte kommit, säger han och betonar att objekt av det här slaget vanligtvis tar mellan fyra och sex månader att avyttra.

– Ibland kan det gå snabbare, ibland långsammare. Allt handlar om timing, läge och lokalhyra.

I det här fallet är den stora faktorn timing, menar Eriksson.

– En aktör, säg en större kedja, följer oftast en fastlagd etableringsplan. Det ska mycket till innan man ruckar på den. Även om man står inför ett drömläge att öppna i en spännande och expansiv stad, som exempelvis Linköping.

Artikelbild

| Mattias Persson, platschef på Harrys i Linköping, uppger att lördag blir sista dagen för BK och Sliver. "Sedan stänger vi", säger han.

Mattias Persson, platschef på Harrys, hävdar också att ägarna är införstådda med att försäljningen av BK och Sliver inte är avklarad i en handvändning.

– Det är ju en betydande affär som ska göras. Vi tror dock att allt kommer att vara klart inom några månader. Samtidigt skapar det här möjligheter för oss att satsa ännu hårdare på Harrys och Hey Lucy.

Vad händer med personalen på BK och Sliver efter att ni stängt?

– Samtliga är anställda av Harrys och kommer att vara kvar där.