Det var Anders Ohlssons farfars far Johannes Ohlsson som startade Ols möbler. Det var i Mjölby och året var 1887.

Nu är det Anders och hans kusin Johan som driver företaget, som sedan 1960-talet är anslutet till Miokedjan och har butiker i Linköping, Norrköping, Mjölby, Nyköping och Katrineholm.

Anders son Hugo är den första i generation fem att ge sig in i företaget. Sedan i somras är han serviceansvarig på lagret i Miobutiken på Industrigatan i Linköping.

Artikelbild

| Fjärde och femte generationen möbelhandlare – Anders och Hugo Ohlsson.

Ska du ta över företaget så småningom?

– Ja, det är en dröm. Det är min vision, säger Hugo och hugger tillsammans med pappa Anders tag i den tudelade spaden.

Mittemot Bauhaus på Tornby ska ett nytt Miovaruhus byggas, med öppning i början av 2020. Det blir med 6 500 kvadratmeter plus kontor större än det gamla.

Att äga sina lokaler är långsiktigt mer fördelaktigt än att hyra, menar Anders Ohlsson. Han tycker också att det ska bli rätt skönt att lämna lokalerna på Industrigatan. Där har Mio varit hyresgäst sedan 1998 då man tog över Dukas gamla centrallager.

– 1998 hade vi inte samma kundtillströmning. Men nu blir det kaos när många kunder kommer med släpkärra samtidigt. In- och utfarten är väldigt trång.

Tekniska verken var också med på ett hörn när spadtaget togs. Det kommunala bolaget ska leverera både fjärrvärme och fjärrkyla.

– Vi satsar på att växa på fjärrkyleområdet. Vår plan är att på sex år gå från 100 till 200 GWh, berättar affärsområdeschef Michael Fahlström.