Det blir inflyttning först i mars 2017 men idag öppnar Stångåstaden uthyrningen av de 34 lägenheterna och fyra radhus i etapp ett och två av bygget i Vallastaden. Lägenheterna är ettor, tvåor och treor och hyrorna hamnar mellan 5 900 och 11 800 kronor i månaden.

Radhuslägenheterna har sex rum och kök.

I en tredje etapp, med beräknad inflyttning i augusti 2017, blir det 183 studentlägenheter och 31 ordinära hyreslägenheter.

Artikelbild

Den som är intresserad av att bli hyresgäst i Vallastaden lämnar en ansökan via Stångåstadens hemsida. Man "tävlar" med övriga sökande med hjälp av sina köpoäng. Fastighetschef Anders Stjärnberg tror att intresset kommer att vara stort men att det finns en chans även för den som inte har åratal av köande bakom sig.

– Det kommer säkert att vara många intresserade men i våra nyproduktioner brukar det faktiskt alltid finnas någon chans för den som inte har så många köpoäng, säger han.

Med så lång tid kvar till inflyttning kan det hända att den som får en av lägenheterna hinner ändra sig. Då gäller vanlig uppsägningstid för en hyresrätt, tre månader. Man förlorar också de köpoäng man byggt upp hos hyresvärden och får börja från noll med att samla poäng igen.

Ett av de två sexvåningshusen i den första etappen blir ett så kallat plusenergihus; fastigheten avger mer energi än den förbrukar. Uppvärmningen sker till största del med återvunnen värme. Lägenheterna känns som vanliga lägenheter, enligt Stångåstaden.