Det säger Åtvidabergs FF-legendaren Daniel Hallingström, som är ansvarig utgivare för den nya gratistidningen. Han betonar att en positiv ton alltid ska genomsyra innehållet.

Ingen granskande och ifrågasättande journalistik således?

– Nej, det får ni på Corren sköta. Det kommer att vara en tydlig skillnad mellan oss. Men vi kommer att lyfta fram det som sker i Linköping ur alla möjliga aspekter. Det är inte en ren affärstidning – och det är heller inte en nöjestidning. Det är en bra mix av allt, svarar Daniel Hallingström.

Tryck & Media Östergötland AB, som ägs av Germundia Holding AB, ger sedan tidigare ut liknande tidningar i kommunerna Åtvidaberg, Västervik, Kinda och Ydre.

– Nu kände vi oss redo att utveckla konceptet och ta klivet in i Linköping. En efterfrågan har funnits. Det känns spännande.

I de andra kommunerna skickas tidningen ut till alla hushåll och företag via posten. I och med att Linköping är så mycket större, så ligger fokuset i första hand på företag. Men tidningen kommer också att delas ut på strategiska platser i staden. Den finns dessutom på webben.