På lördagsmorgonen den 18 maj cyklade en man in i en uppspänd stålvajer över cykelstigen mellan Vidingsjö och Tinnerö. Mannen föll framstupa över cykelstyret och ådrog sig vissa skador. Mannen tros tillfälligt ha tappat medvetandet. Polisen upprättade en anmälan om grov misshandel och vädjade till eventuella vittnen att höra av sig.

Läs mer: Cyklist skadad av uppsatt stålvajer

Vid 13.30-tiden på måndagen inträffade en snarlik händelse på samma cykelstig. Vi pratade med den drabbade cyklisten – som dock vill vara anonym:

Artikelbild

| Vid två tillfällen har någon spänt upp en stålvajer över cykelstigen mellan Vidingsjö och Tinnerö som Mera lera MTB förfogar över.

– Jag cyklade rakt in i vajern. Det tog tvärstopp. Vajern satt så lågt att cykeln tog smällen, men jag flög på huvudet och landade på hjälmen.

Mannen bedömer att vajern var omöjlig att upptäcka ens för fotgängare.

– Man tycker ju det är roligt att köra med fart där i skogen. Det går lite fort. Och så är det sol och skugga överallt, jag tror inte man skulle sett den även om man gick till fots.

Läs mer: Efter sabotaget: Polisen manar till vaksamhet

Direkt efter olyckan gjorde mannen en polisanmälan. Han förstår att polisen kan ha svårt att bevaka hela banan och hoppas att motionärer i skogen kan hjälpa till att bevaka vem som rör sig i området och vad de sysslar med.

– Vi får vädja till allmänheten att de har ett vakande öga.

Niklas Lindbergh, ordförande i Mera lera MTB, är upprörd över det inträffade.

– Jag blir så fruktansvärt förbannad. Personen som har gjort det här verkar vara i fullkomlig avsaknad av konsekvenstänkande.

– Det här handlar om våra medlemmars säkerhet. Det här är ingen lek, säger Niklas Lindbergh, som är ordförande i en livaktig förening med 338 medlemmar.

Niklas Lindbergh misstänker att vajern spändes upp över cykelstigen någon gång under måndagen.

– Det är svårt att skydda sig mot det här. Vi kan ju inte gärna sätta upp övervakningskameror runt hela banan.

Polisen hade under måndagen ingen närmare information om det inträffade.