Snart är det årliga evenemanget Närcon tillbaka. Spel- och cosplayfestivalen äger rum på Linköpings Universitet mellan torsdag och söndag, men smygstartas redan på onsdag. Det blir en festival med bland annat figurspel, brädspel, kortspel och rollspel. Det kommer även att finnas filmsalar där anime och annan typ av film kommer att visas. Deltagarna har även möjlighet att klä ut sig i dräkter och accessoarer föreställande en specifik figur eller idé. Det kallas cosplay och är en maskerad med ursprung från Japan.

– Förberedelserna har varit lite knackiga eftersom vår grundare har drabbats av en hjärnblödning, annars har arbetet flutit på bra. Sjukdomsfallet är ingenting som ska påverka festivalen, säger David Fallgren på Närcon eventbyrå.

Läs mer: Linköpingsprofilen drabbad av hjärnblödning

Artikelbild

| Så här såg det ut när Närcon arrangerades i Linköping 2017.

Årets biljettförsäljning har gått bättre än förväntat och hittills har över 10 000 biljetter sålts. Det är fler än antalet biljetter som såldes i fjol. Några nyheter för i år är att den amerikanska röstskådespelaren och sångaren Zach Callison kommer att vara på plats. Han kommer att berätta om röstskådespeleri, men även uppträda musikaliskt. Förutom detta arrangeras det svenska kvalet för danstävlingen K-pop, vilket står för koreansk pop.

Efter ett år av förberedelser är David Fallgren sugen på att kicka igång evenemanget.

– Det roligaste ska bli att få se alla glada besökare nu när vi jobbat med detta i helt ett år, säger han.