Bakom sidan står Elias Aguirre, socialdemokratiskt kommunalråd och vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Han är glad över intresset och säger att det visar att Tinnis med sin badsjö betyder mycket för Linköpingsborna.

Uppdraget att utreda de två förslag – Tinnis med eller utan badsjö – gavs under den tid han var ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och hans parti ingick i den styrande koalitionen tillsammans med MP och L.

Artikelbild

| Vi har ett uppdrag att utreda hur Tinnerbäcksområdet ska kunna utvecklas. Att ta bort badet har aldrig varit en fråga för oss", säger Elias Aguirre,.

Borde du inte veta att det kunde bli så här?

– Vi har ett uppdrag att utreda hur Tinnerbäcksområdet ska kunna utvecklas. Att ta bort badet har aldrig varit en fråga för oss, säger han.

Beslutet att ta upp bäcken i marknivå togs av en enig samhällsbyggnadsnämnd och det gjordes mot bakgrund av en miljöutredning. Att badsjöns storlek i det sammanhanget var uppe för diskussion är inget han minns.

Hade du sagt nej till att ta upp bäcken om du hade vetat?

– Nej, det hade jag antagligen inte. Men Tinnis kan bli fantastiskt även med en mindre badsjö.

Nu efterlyser han besked från de andra partierna, som hittills varit väldigt tysta i frågan, tycker han.

Det enda parti som hittills sagt något i frågan är SD som i en debattartikel argumenterar för att en öppen parkmiljö är det bästa för Tinnis.

– Vad jag har förstått så kommer framtida miljöregler att göra det omöjligt att ha en badsjö här, säger Klas Ahlberg (SD).

Elias Aguirre håller inte med och säger att SD överdriver.

– Vi har haft badsjön i 80 år och det har fungerat bra, såklart kommer vi att kunna ha det framöver också. Tyvärr verkar inte alla partier villiga att ta den striden.