Det handlar om tre anmälningar som upprättats om icke tillståndsgivna sammankomster i samband med partiledarnas besök.

Enligt polisen handlar det om personer som ska ha demonstrerat i form av allmänna sammankomster i anslutning till att partiledarna anlände och lämnade lokalen. De är nu misstänkta för brott mot ordningslagen.

"Polisen har identifierat misstänkta anordnare, som nu är misstänkta för brott mot ordningslagen", skriver polisen på sin hemsida.

I en livesändning på vår sajt i samband med valvakan uttalade sig MUF:ordförande i Linköping, Johan Näsström, om händelsen:

– Jag var personligen inte precis där men efter duellen med Stefan Löfven och Ulf Kristersson så var det ganska högt ljud. Det var många hejarramsor från båda lagen, så det var väl egentligen att polisen uppfattade det som att det var en olaglig sammankomst av väldigt många människor men mer än så vet jag väl egentligen inte, sa han.

"Men ni tyckte att ni gjorde det ganska okej ändå?", frågar vår reporter i sändningen.

– Ja, absolut, svarar Johan Näsström.

Artikelbild

På frågan: "Det var inte olagligt?", svarar han:

– Nej, det var glädje. Så det var egentligen det viktigaste.

Artikelbild

| MUF:s ordförande i Linköping, Johan Näsström, säger att det inte handlade om en olaglig sammankomst: "Nej, det var glädje", säger han.

Även Lisa Nåbo, distriksordförande för SSU, uttalade sig om händelsen:

– Det är lite oklart fortfarande vad som hände där men polisen blev inblandad men allt gick enligt mig väldigt lugnt till. Vi var högljudda men vi var varken våldsamma eller otrevliga. Så vi var lite för glada på gatan helt enkelt, lite för sent på kvällen.