Det var omkring klockan 23.30 på söndagen som rånet skedde. Ett vittne såg när en ung man i 18-årsåldern blev slagen i huvudet och rånad av två personer. Rånarna stal offrets smycken och sprang från platsen.

De misstänkta rånarna kunde dock gripas i Trädgårdsföreningen. En av de misstänkta, 18 år gammal, anhölls under natten till måndagen. Den andre misstänkte gärningsmannen visade sig vara minderårig och överlämnades till sina föräldrar.

På tisdagen valde kammaråklagare Helene Gestrin, som leder förundersökningen, att vädja till två vittnen som kan ha gjort viktiga iakttagelser. Det rör sig om två män som ska ha befunnit sig på Trädgårdstorget vid den aktuella tiden. De två männen hade, enligt polisen, kontakt med den unge man som sedan blev rånad.

– Vi vill gärna komma i kontakt med männen eftersom de kan ha sett eller hört något som kan hjälpa till att klara upp ett rån, där en tonåring blev misshandlad. Även om man själv inte tycker att man har sett något som verkar viktigt, så är det ofta så att den information man har kan hjälpa polisen framåt i utredningen, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Den misstänkte 18-åringen satt ännu på tisdagen anhållen.

Polisen tar emot tips på 114 14.