Polisen vet var mordförsöket skedde

I måndags hittades en man knivskuren i närheten av Trädgårdstorget. Polisen tror sig nu veta var mordförsöket skedde och vädjar nu till vittnen att höra av sig.

På måndagseftermiddagen hittades en knivskuren man i närheten av Trädgårdstorget.

På måndagseftermiddagen hittades en knivskuren man i närheten av Trädgårdstorget.

Foto: Pelle Johansson

Linköpings kommun2019-11-22 11:44

Det var vid 16-tiden i måndags som en skadad man hittades på Nygatan, nära Trädgårdstorget. Mannen hade blivit knivskuren och fördes i ambulans till US, där han opererades akut. 

Polisen var till en början frågande till det inträffade eftersom brottsplatsen var okänd. Dessutom saknades det även vittnen. På torsdagen kunde dock polisen hålla ett längre förhör med den skadade mannen, vars tillstånd beskrivs som stabilt. 

– Vi vet nu var brottet begicks. Brottsplatsen ligger i hörnet mellan Nygatan och Repslagaregatan, mellan Wok Away och Stadium, säger Erik Appelskog, utredare vid polisens enhet för grova brott. 

Själva knivangreppet ska ha skett någon gång mellan klockan 15.30 och 16.00 i måndags. 

Polisen misstänker att den knivskurne mannen efter dådet lyckades ta sig till fots till Trädgårdstorget, där han hittades och så småningom fick vård av ambulanspersonal.  

– Vi har pratat med en del vittnen, men vi behöver prata med fler personer. Vi är intresserade av att komma i kontakt med alla personer som kan ha sett något som kan sättas i samband med det här brottet, säger Erik Appelskog. 

Polisen vill av utredningsskäl inte säga om det har gjorts några fynd på den förmodade brottsplatsen. Man vill inte heller säga om brottsoffret har kunnat lämna några upplysningar om vem som är den skyldige. 

– Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet, säger Erik Appelskog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!