Projektledare hoppas på ett annat beslut

Kommunens planerade nedläggning av sommarkollo drabbar vissa barn hårt. "Våra barn gillade att åka på kollo. Det var deras chans att lämna bostadsområdet", säger företrädaren för Shanazi hjältar.

Hoshi Kafashi, företredare för Shanazi hjältar och hjältinnor, har fått mycket uppskattning för arbetet mot hedersförtryck.

Hoshi Kafashi, företredare för Shanazi hjältar och hjältinnor, har fått mycket uppskattning för arbetet mot hedersförtryck.

Foto: Jenny Eriksen

Linköpings kommun2019-10-16 19:00

Hoshi Kafashi är i Linköping känd som projektledare för Shanazi hjältar och hjältinnor. Det är en kommunal verksamhet som arbetar för att hjälpa barn med hedersproblematik och för att motverka hedersförtryck. Just nu arbetar han på Länsstyrelsen och är tjänstledig från sitt jobb på kommunen.

– Jag visste inte att kolloverksamheten eventuellt ska läggas ner och att jag hoppas att det finns en annan lösning eftersom vi har många barn och unga som har stor behov av sommaraktiviteter, säger Hoshi Kafashi när han nås av nyheten om besparingsplanerna.

Enligt honom har Shanazi hjältar haft totalt 35 av de 70 riktade sommarkolloplatserna, vilka har använts varje år.

– Våra barn och ungdomar och ledare gillade att åka på kollot. För många barn var kollot den enda chansen att lämna sitt bostadsområde på sommaren, säger han.  

Sommarkolloverksamheten ser han som en betydelsefull verksamhet för barn och ungdomar som inte har möjlighet att åka utomlands eller på semester överhuvudtaget. För dessa barn  har sommarkollot varit en räddning.

– Varje utvärdering som vi hade efter somrarna visade samma sak, våra barn uppskattade kollot jättemycket. Många ville gå år efter år. Ett år var intresset så stort att vi fick ha två perioder. Det är synd om det försvinner men jag hoppas att det kommer något annat i stället, säger Hoshi Kafashi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!