Vision for all bildades 1995 av Linköpingsoptikern John Godoy. Sedan dess har runt 150 000 fattiga människor världen över fått glasögon med föreningens hjälp.

Föreningen är från den 1 oktober uppsagd från sina lokaler i Torvinge – och att hitta nya visade sig svårt.

– Men nu är det klart att vi får flytta in hos Hjärta till hjärta i Tornby. Det är en toppenlösning för oss. Här finns det personal hela dagarna som kan ta emot försändelser med glasögon, säger en glad Ingvar Gardell, styrelseledamot i Vision for all.

Artikelbild

| Sambor. Vision For All får flytta in hos Hjärta till Hjärta. Ingvar Gardell och Anders Holmefur gläds över samarbetet.

Anders Holmefur, direktor på Hjärta till hjärta, är lika glad.

– Vi samarbetar sedan ett år tillbaka med Vision for all och vi har gjort ett par gemensamma biståndsresor till Rumänien. Jag var själv med på den första och det var fantastiskt att få uppleva när människor fick synen tillbaka. Att vi nu ska dela lokaler med varandra är en winwin-situation som kan fördjupa vårt samarbete, säger han.

Vision for all gör cirka åtta resor om året till länder som Chile, Peru, Nicaragua, El Salvador och Ghana. Organisationen samarbetar med Lions och företag som Memira och Synoptik, vars optiker ibland följer med på Vision for alls resor.