Den 19 maj förra året visiterades 25-åringen på polisstationen i Linköping. Polisen hittade 0,3 gram hasch och 0,24 gram 3-CMC. Det sistnämnda preparatet är klassat som hälsofarlig vara.

Den 7 juni förra året blev 25-åringen ännu en gång visiterad på polisstationen. Denna gång hittade polisen 1,73 gram hasch.

25-åringen åtalades för två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. Under rättegången i Linköpings tingsrätt lämnade 25-åringen en anmärkningsvärd förklaring. Han hävdade att polisen i Linköping "har ett väldigt förakt" för honom och påstod att polisen skulle ha planterat preparaten på honom i syfte att sätta dit honom. Linköpings tingsrätt skriver i domen att mannens förklaring framstår som så osannolik att den kan lämnas utan avseende och han döms för de åtalade brotten.

25-åringen döms dessutom för att ha stulit åtta flaskor sprit, värda 3 560 kronor, när han besökte en krog i Linköping den 12 mars förra året. En anställd tog mannen på bar gärning. 25-åringen nekade dock även till detta brott. Men denna gång skyllde han inte på polisen utan på en annan, icke namngiven person.

25-åringen, som tidigare bland annat fällts för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd, döms till skyddstillsyn med en förskrift om att han måste genomgå den vård och behandling som frivården anser lämplig.