Händelsen inträffade den 12 april i år på en adress i Linköping. 38-åringen sökte upp sin före detta partner och de bägge hamnade i ett verbalt bråk. I samband med grälet fick mannen ett slag i bröstet med övergående smärta som följd. Det hela blev polissak och 38-åringen åtalades för ringa misshandel.

Under rättegången nekade 38-åringen till brott och uppgav att hon kan ha råkat komma emot mannen när hon sträckte sig efter dörren.

Linköpings tingsrätt anser att mannen lämnat "en alltigenom trovärdig och tillförlitlig berättelse". Enligt domstolen är det ställt utom allt rimligt tvivel att kvinnan utdelade ett slag. De tre nämndemännen i rätten kom dock fram till att det inte går att utesluta att kvinnan utdelade slaget av misstag när hon sträckte sig efter dörren. På grund av detta frikänns hon.

Rätten var dock inte enig. Rättens ordförande anser att 38-åringens berättelse framstår som en efterhandskonstruktion som är så orimlig att den kan lämnas utan avseende. Domaren ville döma kvinnan för ringa misshandel.