– Förutom att det blev halt och lerigt på vissa ställen så var det ganska positivt med regn, det svalkade skönt!

Oscar Tjäder hade inte sprungit på över ett år innan dagens lopp, trots det gick det bättre än förväntat.

– Det var bara att ta rygg på de som var snabbare än en själv och kötta, sa han när han stod och väntade på sin flickvän Sofia som var kvar ute på banan.

Artikelbild

| Det är jobbigt att springa. I målfållan föll många ihop efter ansträngningen.

När han och de hundratals andra löparna en stund tidigare väntade på startsignalen vräkte regnet ner. Några hade kanske valt att stanna hemma men av allt att döma var det rekordmånga som sprang iväg i vårterminens Liu-lopp.

– Vi har dubblerat antalet löpare från förra årets vårlopp då 287 stycken kom till start. Nu fick vi sätta stopp vid 600, sa Pia Carlsson, verksamhetschef för Campushallen som tillsammans med studentidrottsföreningarna Lithe vilse och Lithe syra arrangerar loppet.

Den fem kilometer långa banan sträckte sig från Camphushallen till Vallaskogen och tillbaka. För den som ville kunde man springa två varv och tävla i 10-kilometersklassen och om man hade ordentligt med krut i benet kunde man satsa på backpriset.

– I toppen av Vallabacken har vi ställt två stycken drickabackar, en röd och en blå, och först dit att hugga en back och ta den i mål vinner backpriset, sa tävlingsledaren Erica Pettersson några minuter innan starten.

Artikelbild

| Emma Helmersson var först i mål med den röda backen.

Först att hugga den röda backen var Emma Helmersson och först i mål totalt var Fredrik Johansson som tog hem 5-kilometersklassen.