Rekordår för vinmässan i Linköping

För sjunde året i rad var mässan Vin i Linköping på plats i Konsert & Kongress. I år slog de besöksrekord med 4 800 personer.

Besöksrekord på årets Vin i Linköping-mässa. Hela 4800 personer hade tagit sig till Konsert & Kongress under fredag och lördag.

Besöksrekord på årets Vin i Linköping-mässa. Hela 4800 personer hade tagit sig till Konsert & Kongress under fredag och lördag.

Foto: Fredrik Palmqvist

Linköpings kommun2019-10-13 14:00

Mänskligheten har vissa starka intressen som flutit med genom historien. I drygt 150 år har vi använt telefoner, över 2 000 år av fotboll och för 8 000 år sen började vi tillverka, och dricka, vin. I år verkar intresset för det sistnämnda i Linköping vara större än någonsin.

— Jag tror att folk nu är mer nyfikna på att veta vart drycken kommer ifrån, då kan man fråga om det här, säger Hanna Wreeth, projektledare på Svenska dryckesmässor som arrangerar Vin i Linköping tillsammans med Konsert & Kongress.

I år blev det besöksrekord då 4 800 personer tagit sig till mässan under fredag och lördag, jämfört med 3900 förra året. Vid tretiden under lördagen var det fortfarande kö i flaskhalsen som bildades vid entrén. Två av besökarna var Jennifer Falk Viktorsson och Rebecka Liljegren.

— Det har verkligen fyllts på med folk nu. Och ljudnivån har höjts ganska mycket, säger Jennifer.

— Men det är kul att det händer lite i stan, säger Rebecka.

I glasen på Konsert & Kongress skvalpar allt från årets storsäljare – vitt vin och bubbel – till vinbaserade godisshots och rött vin från Grythyttan.

— Folk är så positiva och det är mycket rörelse, det är det bästa med mässan, säger Ingunn Fritzell på Grytthyttan Vin.

Trots tusentals utdelade smakprov har det gått lugnt till på mässan även i år, så när som på ett par pangade vinglas. Tanken är att mässan ska arrangeras även nästa år.

— Det gör vi absolut, det är ett löfte, säger Hanna Wreeth. 

Jennifer Falk Viktorsson (t.v) och Rebecka Liljegren debuterade på vinmässan i helgen.
Jennifer Falk Viktorsson (t.v) och Rebecka Liljegren debuterade på vinmässan i helgen.
Karta: Linköping Konsert & Kongress
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!