16.10 När rättegången återupptogs pressade åklagaren kvinnan med uppgifter hon sagt under tidigare polisförhör. Bland annat hade kvinnan uppgett att exmannen (47-åringen) hade lurat henne och barnen. När kammaråklagare Marianne Staaf bad kvinnan om en kommentar kring detta sade kvinnan:

- Vi litade på honom och vi var inte så noga med att kontrollera.

I tidigare förhör hade kvinnan också medgett att exmannen klarade sig utan assistanshjälp och att det hela var "en bluff". 

Artikelbild

- Jag visste att det var något som var fel, men jag kan inte säga om det var en bluff eller inte, var svaret kvinnan gav nu i rättssalen.

Men vidhåller du att du hjälpt honom med alla personliga behov?

- Jag gjorde mitt jobb, men om det var rätt vet jag inte, sa kvinnan. 

Onsdagens förhandling avslutades vid 16-tiden efter att respektive advokat ställt frågor till kvinnan. Förhandlingen återupptas på torsdag, då kommer den huvudåtalade 47-årige mannen att få komma till tals.

14.30 På eftermiddagen inleddes förhören med 47-åringens före detta hustru som har arbetat som assistent åt honom.
På en fråga från åklagaren fick hon berätta hur en vanlig arbetsdag kunde se ut.
- Jag började fixa frukost. När han satt upp så gav jag honom medicin. Sedan kunde jag duscha honom om han ville och ibland så hjälpte jag honom med att borsta tänderna också.
- Och vad gjorde du resten av dagen, frågade åklagaren.
- Ja, jag kunde fixa lunch, städa. Om det fattades något så gick jag och handlade, säger kvinnan.
Enligt henne har hon jobbat nästan varje dag mellan måndag och lördag.
- Jag gjorde bara som jag blev tillsagd att göra.
Åklagaren redovisade då att den åtalade huvudmannen "försiktigt räknat" varit bortrest femtiotre veckor. Kvinnan var samtidigt anställd som personlig assistent, men var själv kvar i Sverige - och fick lön.
- Jag känner inte till det här. Jag har bara skrivit under. Vid en av mannens resor till Marocko följde kvinnan med. Enligt åklagaren har hon då hyrt en bil för 14 000 kronor, trots att de hade egen bil med sig.
På ett senare lönebesked på 30 800 kronor så stod det exakt samma utlägg för hyrbil motsvarande 14 000 kronor.
- Jag känner inte till det, svarade kvinnan.

12.00 Åklagaren har under förmiddagen fortsatt att pressa 47-åringens son hårt i ett långt förhör. Bland annat återkom man till de utlandsresor där sonen ibland varit med, ibland inte.
På en av faderns resor till Marocko, där sonen inte var med, fick han ändå 22 935 kronor utbetalt i dagtraktamente.
Har du varit förtjänt av detta trots att du inte varit med?
- Det har jag inte tänkt på, sa sonen.
Men är det inte konstigt att du inte minns detta?
- Jag lovar att det inte är som du menar, men jag minns inte.
Enligt åklagarens beräkningar har 47-åringen totalt varit utomlands i ett halvår, samtidigt som sonen fått lön utan att ha varit på plats.
- Jag lovar, jag har inte gjort något medvetet, sa sonen återigen.
Efter det långa förhöret, innan lunchpausen, fick de fyra åtalades advokater ställa kompletterande frågor.
Rättegången återupptas klockan 13.15.

Artikelbild

10.00 Vid niotiden återupptogs rättegången mot den så kallade rullstolsmannen. Kammaråklagare Marianne Staaf har hållit ett långt förhör med 47-åringens äldre son som under flera år arbetat som personlig asssistent åt sin far.
Ett flertal gånger har åklagaren frågat hur anställningen gått till och vad sonen gjort i sitt arbete som personlig assistent. Sonen har svarat att han hjälpt sin pappa med att laga mat, städa, gått ut med honom men även tagit hand om hygien.
Åklagaren har också kommit in på de resor som gjorts till Marocko och Egypten. Bland annat ställdes frågan om hur de hade färdats till Marocko.
– Vi åkte bil, sa sonen.
Vem körde?
– Farsan.
Hur lång tid tog det?
– Tre-fyra dagar.
Vid 10-tiden togs en paus. En kvart dessförinnan hade 47-åringens advokat meddelat att hans klient hade ont och inte längre orkade närvara vilket orsakade starka reaktioner på åhörarplats.