Svensk sommar är liksom inte svensk sommar utan en regnskur när den minst behövs. Fem minuter innan stången skulle resas till Trädgårdsföreningens traditionella firande öppnade sig skyarna. Men regnet drog snart förbi och små grodorna kunde dansas utan paraply och gummistövlar.

Jolie, pappa Jonathan, lillebror Mose, och mamma Linnéa Prytz tittar på när Folkungagillet dansar i väntan på att få dansa själva.

– Skönt att det slutade regna. Vi hade precis stannat bilen när det började. Men nu känns det skönt, säger pappa Jonathan.

Artikelbild

| Lekledare Lena Dylte hördes i högtalarna och Gunilla Smith visade hur alla skulle dansa till musik som Stefan Smith spelade. Lagom till dansen slutade regnet och himlen började spricka upp.

Terry Guido och Billy Chester är långväga gäster från USA. De guidas av Samuel Sekandau i det svenska midsommarfirandet.

– Detta är Terrys första gång i Sverige, men jag har varit här åtta gånger, säger Billy Chester.

– Jag kom hit i går kväll. Det är kul att se den Svenska kulturen och de svenska traditionerna. Så här långt gillar jag det säger Terry, Guido som ännu inte dansat med raska rävar och små grodor.

Billy har dock redan tvingat Terry att testa den svenska sillen.

Artikelbild

| Terry Guido och Billy Chester är långväga gäster från USA. De guidas av Samuel Sekandau i det svenska midsommarfirandet. Roliga traditioner och fisk som kräver tillvänjning kan summera deras intryck.

– It´sinteresting, säger Billy diplomatiskt.

– Men efter åtta år har jag lärt mig att uppskatta den, fortsätter han.

Artikelbild

| Yngst i Folkungagillet är Märta och Edvin Hageström med mamma Maria. De tar en liten paus under stången.

– Ohh, den gillade jag inte, säger Terry som firar sin första svenska midsommar.

Yngst i Folkungagillet är Märta och Edvin Hageström med mamma Maria.

Artikelbild

| Jolie, pappa Jonathan, lillebror Mose, och mamma Linnéa Prytz längar efter att få slinka en hit och en dit när kråka ska ut och åka.

– Mina föräldrar är väldigt engagerade i den här föreningen, så jag är liksom infödd i det. Jag har dansat sedan jag kunde gå, och nu för jag det vidare, säger mamma Maria.