Under några dagar i mars fick kvinnan in 15 398 kronor genom att sälja samma telefon tre gånger. Kvinnan, som bor i Fagersta, satte ut sin Iphone 6s i en annons på Blocket.

Hon lyckades få en 43-årig man från Linköping att sätta in 4 500 kronor på hennes konto som betalning i förskott. Hon lyckades också förmå en 23-årig man från Falun att betala 5 800 kronor för samma telefon och hon lyckades få en 35-årig man i Östersund att betala 5 098 kronor.

Ingen av de tre fick någon telefon trots att kvinnan lovat att skicka den.

Den 33-åriga kvinnan fortsatte använda samma telefon som inkomstkälla. Hon anmälde till sitt försäkringsbolag att hon blivit av med den vid ett restaurangbesök och ville ha ersättning för sin förlust.

Eftersom allt verkade fungera så tecknade hon ytterligare en hemförsäkring i ett annat försäkringsbolag och anmälde återigen telefonen som stulen.

Försöken att blåsa försäkringsbolagen gick dock inget vidare.

I augusti åtalades hon för bedrägeri mot de tre männen och försök till bedrägeri mot försäkringsbolagen. Hon dömdes av Falu tingsrätt i mitten av november.

Eftersom hon tidigare var ostraffad fick hon villkorlig dom och 60 dagsböter. Kvinnan har låg inkomst och fick därför det lägsta dagsbotsbeloppet på 50 kronor. Hon ska alltså betala 3 000 kronor i böter. Hon döms också att betala tillbaka de pengar hon lurade av de tre männen.