I slutet av juli 2016 stannade den 35-årige mannen till vid ett jordgubbsstånd utanför Linköping. Han betalade för sina jordgubbar och frågade sedan den unga jordgubbsförsäljaren om det var okej om han urinerade i närheten. Mannen vände sig mot försäljaren när han kissade – i avsikt att blotta sitt könsorgan. Vid samma tillfälle erbjöd försäljaren pengar om han ”fick göra något annat”.

35-åringen återkom sedan ytterligare två gånger till samma jordgubbsförsäljare – och hans beteende upprepades.

I juli 2017 dök 35-åringen åter upp flera gånger vid jordgubbsstånd utanför Linköping. Två unga jordgubbsförsäljare blev utsatta för mannens beteende. Vid det sista tillfället fick dock jordgubbsförsäljaren nog när mannen ännu en gång frågade om han fick kissa. Hon utbrast:

– Nej, du får inte göra så här, jag kommer att polisanmäla det här.

35-åringen valde då att snabbt lämna platsen. Den unga kvinnan tog dock en bild på mannens bil och skrev ner registreringsnumret. Detta gjorde att polisen kunde identifiera 35-åringen och han åtalades för fem fall av sexuellt ofredande och ett fall av ofredande.

Under rättegången nekade 35-åringen till brott även om han medgav att han vid flera tillfällen urinerat i samband med bärinköp. Linköpings tingsrätt anser dock att det är bevisat att mannen gjort sig skyldig till de åtalade brotten. Den tidigare ostraffade mannen döms till villkorlig dom och 40 dagsböter på sammanlagt 10 000 kronor. Han ska även betala sammanlagt 17 500 kronor i skadestånd till de tre brottsoffren.