"Vi har inte kunnat förhöra den skadade"

Strax före klockan 17.00 på måndagen fick polisen larm om att skottlossning utbrutit i Skäggetorp. En man hittades skadad. Polisen har ännu inte kunnat förhöra mannen.

Strax före klockan 17.00 på måndagen hittades en skadad person i Skäggetorp.

Strax före klockan 17.00 på måndagen hittades en skadad person i Skäggetorp.

Foto: Corren, Jeppe Gustafsson

Linköping2019-11-26 11:40

Det var omkring klockan 16.45 på måndagen som larmet om skottlossning kom. När polisen kom till platsen hittades en skadad man som fördes till sjukhus i ambulans. 

Ett större område vid Skäggetorpsgatan spärrades av och polisen började knacka dörr i området i en förhoppning om att få fram information om det inträffade. 

Polisen var under måndagen synnerligen förtegen om händelsen och ville inte ens uppge om den skadade personen är en man eller kvinna. 

På tisdagen uppgav dock polisens presstalesperson, Thomas Agnevik, att det rör sig om en man. 

– En man vårdas på sjukhus. Men jag vill inte säga på vilket sjukhus, säger Agnevik. 

Kommissarie Daniel Axelsson, chef för enheten för grova brott i Linköping, säger att det inträffade rubriceras som försök till mord. 

– Vi har inte kunnat förhöra den skadade personen ännu på grund av de skador han har fått. Vi hoppas kunna förhöra honom så snart det bara är möjligt. 

Hur arbetar polisen i det här läget?

– Jag har satt samman en grupp som arbetar med ärendet. Vi tittar på de vittnesuppgifter som redan har kommit in och vi kommer att hålla fler förhör under dagen. Vi undersöker även om det finns några övervakningskameror i området. Dessutom pågår inre spaning, säger Axelsson. 

Enligt Axelsson skedde den misstänkta skottlossningen utomhus på Skäggetorpsgatan och eventuella vittnen uppmanas att kontakta polisen. 

Så sent som i fredags, omkring klockan 18.40, blev en man i 20-årsåldern knivskuren nära infarten till Skäggetorps centrum. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador. Även den händelsen rubriceras som mordförsök. Det är ännu oklart om fredagens och måndagens händelser har något samband.

– I det här läget jobbar vi förutsättningslöst. I nuläget finns det inget som tyder på ett direkt samband mellan de bägge händelserna i Skäggetorp, men det är naturligtvis något vi måste titta närmare på. Vi kommer även att titta på eventuella kopplingar till andra brott. Så jobbar vi alltid i den här typen av fall. 

Finns det misstankar om att skottlossningen kan kopplas till gängproblematiken? 

– Det är för tidigt att svara på det. 

Avspärrningarna vid Skäggetorpsgatan var på tisdagsmorgonen hävda. Enligt polisen finns det ännu ingen misstänkt i ärendet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!