Dessa fina ord tog rektorn ur Lalehs sångtext Goliat eftersom han tyckte att de passade så bra till eleverna inför deras väg in i vuxenlivet.

– Varje dag går jag till jobbet med stolthet. Sällan har jag skådat en arbetsplats där alla är så engagerade och jobbar med hela hjärtat. Eleverna kan lämna skolan med rak rygg. Alla har jobbat hårt, både lärarna och eleverna, men man får inte glömma att ha kul. Nu ska ni ta ett härligt sommarlov och ha kul, sade Anders Österhjelm.

Riktigt kul hade eleverna redan från början, i skolans aula när bandet "Jack and the cool the kids" rockade och flera andra elever uppträdde.

Artikelbild

| Att fånga eleverna på bild när de hoppar visade sig vara ett omöjligt, men skrattfyllt projekt.

Nytt för i år var utdelningen av stipendium som fastighetsägarföreningen i Skäggetorp inrättat. Stipendiet går till elever i årskurs 9 som har gjort en del utöver det vanliga – och till och med – det lilla extra. Sammanlagt delas 40 000 kronor ut, uppdelat i fem kategorier.

– Vi är väldigt stolta över alla ambitiösa och duktiga elever på Skäggetorpsskolan som kämpar hårt och som är fina förebilder för andra elever – både på skolan men också runt om i Linköping. Vi är också stolta över den framåtanda som skolan visar inom IT och teknik. För att uppmuntra eleverna att fortsätta kämpa har vi tillsammans med de andra fastighetsägarna skapat det här stipendiet, säger Magdalena Ingberg, projektledare för stadsutveckling på Stångåstaden.

En av de prisade eleverna är Sumeya Osman Mahmud, som fick stipendium på 15 000 kronor i kategorin Årets toppresultat. Detta ges till elev som är en god kamrat, har full närvaro i skolan och högsta betyg i samtliga ämnen. Hon var väldigt glad över priset och sommaren tänker hon tillbringa så som rektorn rekommenderade. Åtminstone i början.

– Jag ska åka till London och ha det trevligt där. Sedan ska jag sommarjobba, säger Sumeya Osman Mahmud.

Artikelbild

| Lite vemodigt för Jeanne d'Arc Bargello, resursperson på skolan och Jasmin Aden, elev, att skiljas. Men de ses igen efter sommaren.

Gruppfotograferingen utanför skolan var även den en glad tillställning. Att fånga eleverna på bild när de hoppar visade sig vara ett omöjligt, men skrattfyllt projekt. Elevernas härliga sommarlov har inletts, men för vissa är det lite vemodigt.

– Det är alltid lite sorgligt när skolan är slut och eleverna går. Det här är en underbar skola med underbara elever, säger Jeanne d'Arc Bargello, resursperson på skolan och kramar eleven Jasmin Aden.

Artikelbild

| – Jag ska först resa runt om i Sverige och sedan ska jag spela basket. Det blir mycket basket, jag älskar det, säger Beckdash Youssef.

Det är lite vemodigt för Jasmin Aden med. Nu ska hon åka till sina kompisar i Katrineholm, men efter sommaren kommer hon tillbaka. Hon har bara gått ut sjuan.