Kommunalrådet Sara Skyttedal är en stark profil för Kristdemokraterna i Linköping. Under valkvällen syntes hon på SVT:s valvaka, inte i Linköping. Hon gjorde dock ett kort digitalt stopp på valvakan då hon pratade till kollegorna i Linköping via Skype.

– Det är ju tråkigt att hon inte är med här. Men också roligt att en politiker från Linköping får vara med i nationell tv, sade Per Larsson, ledamot för KD i kommunfullmäktige.

Om man talar om en positiv effekt från Ebba Busch Thor nationellt, så tror Liselotte Fager, ledamot i kommunfullmäktige, att det kan finnas en liknande Skyttedaleffekt i Linköping. Hon menar att Sara Skyttedal har vågat sticka ut hakan och fått KD i Linköping att synas.

Artikelbild

Per Larsson och Liselotte Fager följde med spänning och glädje när de sista rösterna i Kommunvalet räknades. De saknade Sara Skyttedal, men tyckte också att det var roligt att hon var med på tv.

Även Per Larsson tror att hon kan ha gjort skillnad i Linköpings kommunval.

– Ja jag tror faktiskt att hon har haft en positiv effekt. Det har varit många människor i valstugan som kommit fram till henne när vi har stått där tillsammans och berättat att de har röstat på henne, säger Per Larsson.

Sara Skyttedal kommenterade via telefon den så kallade Skyttedalseffekten.

– Jag hoppas att Linköpingsborna har förtroende för mig. Vi i KD har skiljt oss från de andra partierna i Linköping. Jag har gjort mitt, men jag har också haft en fantastisk organisation bakom mig, säger Sara Skyttedal.

Artikelbild

Per Larsson och Liselotte Fager följde med spänning och glädje när de sista rösterna i Kommunvalet räknades. De saknade Sara Skyttedal, men tyckte också att det var roligt att hon var med på tv.

Kommunvalet ser ut att gå bra för Kristdemokraterna. Både Liselotte Fager och Per Larsson är överens om att drömscenariot för Linköpingspolitiken är en alliansstyrning.

– Vi har ett bra samarbete med Moderaterna och Centerpartiet, och det ser vi gärna en fortsättning på, säger Liselotte Fager.

En allians med Liberalerna, som fram till nu styrt med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, tror Per Larsson också kan bli aktuellt.

– Efter förra valet handlade det om att få till en majoritet, då fanns det inte någon möjlighet att få till en traditionell alliansstyrning, säger Per Larsson.

Från Stockholm skickade Sara Skyttedal sina gratulationer till Linköping.

– Jag är så glad. Jag ska fira med champagne i kväll. Jag önskar att jag kunde vara i Linköping. Jag får dricka champagne med Linköpingsgänget när jag kommer tillbaka, avslutar Sara Skyttedal.