Det var vid lunchtid på måndagen som brevbäraren befann sig på Ryds Allé för att dela ut post. Plötsligt föll hon till marken och gjorde sig illa i armen och handen.

- Hon fick tillbringa åtta timmar på akuten. Det visade sig att hon hade fått en spricka i handen, säger Göran Ludvigsson vid Linköpingspolisen.

Brevbäraren kunde själv konstatera att snubbeltråden - tillverkad i ett svårupptäckt material, förmodligen fiskelina - hade spänts upp på en höljd av en eller två decimeter över marken.

- Vi tror att det är ett pojkstreck. Förmodligen har de inte tänkt på hur illa det gå kan gå om man snubblar och faller handlöst till marken, säger Göran Ludvigsson.

Tills vidare rubriceras det inträffade som vållande till kroppsskada, men polisen har inga större förhoppningar att hitta den skyldige.

- Vi har inte så mycket att gå på.

Måndagens händelse i Ryd är inte unik. I början av november förra året körde en cyklist in i en lina som spänts upp över en cykelbana i närheten av Ryds centrum. Cyklisten föll till marken men klarade sig utan allvarligare skador. I september förra året spände någon upp tvättlinor över ett spår i Rydskogen. Den gången skadades två cyklister.

På andra håll i landet finns det exempel på att dylika tilltag kan få fatala konsekvenser. 2003 dog en 13-årig mopedist sedan han kört in i en lina som spänts upp mellan två träd i trakten av Västerås.