Under onsdagen spelas seriefinalen i division 6, när serietvåan Torpa AIS tar emot ettan Solberga Goif hemma på Torpavallen.

Med denna match räknad, återstår endast två matcher innan sommaruppehållet är ett faktum. Sjävklart vill båda lagen avsluta vårsäsongen på bästa möjliga sätt, men det finns en högre innebörd av denna seriefinal.

Efter åtta spelade matcher vardera, skiljer det endast två poäng mellan dessa båda lag. En vinst för Solberga skulle dryga ut deras ledning, samtidigt som Torpa AIS då riskerar att bli passerade av serietrean Bälaryd/Lommaryd. En vinst för Torpa AIS skulle däremot innebära tronskifte, då Solberga skulle petas ned till en andraplats. 

Något som då är värt att poängtera, är att Torpa AIS inte förlorat någon match hittills i serien, en bedrift man är ensamma om. 

 - Jag skulle gärna säga att det hela handlar om nya taktiska genidrag, säger Erik Persson, tränare i Torpa AIS om framgången.

Erik Persson väljer dock att hålla fast vid det han för några veckor sedan sade inför Ydrederbyt mot Asby IF, att ett derby gör skillnad.

-Torpa AIS mår bra!

Läget såg annorlunda ut innan matchen mot just Asby IF för några veckor sedan, men sedan hände något, berätta.

-Efter derbyvinsten tror jag hela laget kände att det var en propp som gick ur.

Han menar att sättet som laget vann på var oerhört stärkande för lagets moral.

Erik Persson väljer även att lyfta fram de efterföljande matcherna som en del av lagets framgångssaga

- Matcherna mot Farstorp och Bälaryd/Lommaryd är starka laginsatser där alla spelarna bidrar på sitt sätt och på sin nivå.

Erik Persson är mycket nöjd och stolt med vad de åstadkommit som lag och lyfter endast fram det oavgjorda resultatet mot Korsberga som en plump i det annars fläckfria protokollet.

Hur ser du på onsdagens seriefinal och vad krävs av er för att slå Solberga?

- Solberga är ett lag som vi gick två riktigt täta matcher mot förra säsongen. Vi delade på  de sex poängen genom varsin vinst.

Att tro något annat än att det återigen blir en jämn och tät match är nog att tro fel, menar Erik Persson.

Erik Persson lyfter fram två enligt honom viktiga faktorer av vad de måste åstadkomma ifall att de ska knipa tre poäng mot serieledarna.

- För det första behöver Torpa stå upp fysiskt i matchen och för det andra måste vi hitta vårt kvicka och farliga djupledsspel, där vet vi att vi kan skapa målchanser. Stämmer de två sakerna, vet vi att vi kan såra våra motståndare.

Matchen spelas på Torpa AIS hemmaplan Torpavallen i Hestra kl 19:00