Ovako Bar AB i Boxolm, med totalt 230 anställda, ingår i Ovakos koncern som har cirka 3 040 anställda. Pressmeddelandet om nytt ägande kom i dag, torsdag. Mia Almcrantz, platschef i Boxholm, hänvisade alla frågor om hur informationen mottogs av de anställda i Boxholm till huvudkontoret i Stockholm. Men Bosse Nilsson, ordförande i den lokala IF Metallklubben på Ovako i Boxholm säger:

– Vi har fått informationen i dag och för oss innebär det inte några radikala förändringar. Stämningen bland personalen är god och vi är rätt nöjda med affären, säger Bosse Nilsson.

KoseiShindo, vd för Nippon Steel och Sumitomo Metal Corporation, uppger i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen:

Artikelbild

| Inga radikala förändringar föväntas på Ovako i Boxholm.

”Vårt mål med förvärvet av Ovako är att stärka och utöka vår globala verksamhet och ytterligare stärka vår teknologi, produktkvalitet och produktutvecklingsförmåga för specialstål och säkra en bas av tillverkning och försäljning i Europa för att stärka vår globala verksamhet inom specialstål”.

Lika optimistisk är Ovakos vd och koncernchef Marcus Hedblom som i pressmeddelandet uppger: "vårt mål är att fortsätta växa under de kommande åren och vi ser fram emot att (Nippon Steels) teknologiska kunskap och stöd ska skapa ännu mer värde för våra kunder".

Av pressmeddelandet framgår att parterna kommit överens om att inte offentliggöra villkoren för transaktionen. Ovako skriver dock att bolaget avser att lösa in obligationslånet om 310 miljoner euro med förfall 2022 när transaktionen går igenom. Ovakos omsättning uppgick 2017 till 921 miljoner euro, cirka 9 miljarder svenska kronor. Förvärvet är föremål för myndigheters godkännande.