Kjell Ideskärs svärfar, 75, fick stroke för ett par år sedan. Därför bor han i en lägenhet på Aspens servicehus i Linköping. Han har svårt att gå och problem med talet. Personalen på servicehuset handlar maten via internet åt honom. Svärfadern har Ica-kort sedan tidigare och alla poäng från matinköpen registreras. Bonuscheckar kommer men det går inte att utnyttja dem.

– Det går inte att använda dem om man handlar online och betalar online. Det är en hel del pengar som min svärfar har rätt till som bara försvinner hela tiden, säger Kjell Ideskär.

Han trodde först att personalen på servicehuset kanske missade något. Men efter ett telefonsamtal förstod Kjell Ideskär var problemet låg.

Artikelbild

| Icas bonus-checkar kommer men det går inte att använda dem när man handlar online.

– Jag har pratat med en chef på Ica som säger att man måste komma till butiken för att utnyttja bonuscheckarna. Att det inte går via webbsidan. Det är så konstigt och orättvist. Det måste finnas många personer som inte kan komma till fysiska butiker på grund av handikapp av olika slag, säger Kjell Ideskär.

Han har mejlat flera bilder till oss på svärfars bonuscheckar som har registrerats på honom och som sedan brunnit inne efter ett tag.

När vi ringer Johan Vanselius, butikschef på Ica Maxi i Linköping, är han inte medveten om problemet. Han tror att detta med bonuscheckar fungera väl även online, men han ber oss att återkomma senare så att han hinner undersöka saken. Efter någon timme pratar vi igen med Johan Vanselius:

– Det är ett problem och just nu är det en av våra två högst prioriterade utvecklingsprojekt. Det är inget som bara har drabbat en person eller Linköping utan det är så i hela landet.

Artikelbild

När ska det bli möjligt att utnyttja bonusen om man handlar online?

– Utvecklingsprojektet beräknas vara klart senast i slutet av mars.

Hur ska ni kompensera människor som har förlorat sina pengar?

– Vi vill naturligtvis lösa det här och kompensera dem som inte kan ta sig hit. Vi kan inte se i vårt system vilka bonuscheckar en person har eller har förlorat, men jag uppmuntrar att de vänder sig till mig och då hittar vi en lösning, säger Johan Vanselius.