Efter helgens uppmärksammade artikel om Stig Holgerstrand som fick sin cykel stulen den 6 maj har telefonen gått varm hemma hos familjen.

– Jag har fått flera tips om gröna damcyklar som står olåsta på olika platser i stan, men hittills har det varit en nitlott för mig. Jag har kollat på några olika platser, berättar Stig som häromdagen fick ett erbjudande från en kvinna som nyligen flyttat in i kvarteret.

– Hon kom förbi och förklarade att hon hade en fin damcykel som hon kunde tänka sig att sälja. Jag slog till direkt, men problemet är att min hustru tänker lägga beslag på den, säger Stig och småskrattar.

Artikelbild

| Stig Holgerstrand kollar en cykel på Kaserngatan efter ett tips, men konstaterar att det inte är hans.

Gerd Holgerstrand står bredvid och lyssnar på makens utläggning.

– Han får hålla till godo med min gamla cykel. Den här ska jag ha istället, ler hon.

– Den är ju nästan som ny. Ingen rost. Härliga färger, vit och rosa. Rena och snygga fälgar. Helt perfekt för mig.

Stig medger att han förmodligen får lägga sig platt i den frågan och att hans sökande efter den gröna damhojen med 40 år på nacken kommer att fortsätta.

Artikelbild

| Stig Holgerstrand köpte en vit-rosa damcykel av en granne, men den tänker nu hustrun Gerd lägga beslag på.

– Jag får väl trampa runt och hoppas på det bästa. Kanske någon hittar den till slut. Jag är envis av mig och tänker inte ge upp. Det vet alla som känner mig.

Gerd skrattar högt över makens beskrivning av sig själv:

Artikelbild

| "Jag hoppas kunna låna Gerds cykel ibland", säger Stig och konstaterar att hustrun nu lagt beslag på den nyinköpta begagnade damcykeln.

– Envis är bara förnamnet.

– Ibland är han stört omöjlig att övertala.