– Jätteroligt. Det enda tråkiga med framgångarna är allt näthat man får ta emot, säger 11-åringen.

Många Linköpingsungdomar har järnkoll på vem Theodor Haraldsson i Vikingstad är. Det märktes inte minst på Tubecon i Saab Arena för några veckor sedan, där många av besökarna kände igen Theo och hans Youtubekompis Ebba Grönedal.

Tillsammans har de Youtubekanalen TheoEbbis med 10 000 följare.

Artikelbild

| Toppen. "Jättekul och lite nervöst", tycker Theo om nomineringen.

Där testar de naturgodis, choklad, gör gymnastikövningar, recenserar nöjesparker, spelar Pokémon Go och mycket annat.

Den 20 november ska Big Buzz Awards belöna Sveriges bästa och mest kreativa uppfinningsrikedom bland unga på Facebook, Instagram, Youtube och i årets wildcard, Musical.ly, en app där man kan producera egna korta musikvideor genom att mima till förinspelad musik.

Theodor är en av sex finalister i klassen Rising Star, nominerad av Aftonbladet för sina musikvideos i Musical.ly. Alla som vill kan gå in på Big Buzz Awards hemsida, titta på Theos bidrag och rösta.

"Med fötterna på brädan, synkade rörelser och ett stort leende visar den svenska musical.ly-charmören vart skåpet skall stå då han utmanar appens möjligheter", skriver juryn om Theodor.

Artikelbild

| Full koll. 11-årige Theodor Haraldsson har full koll på sociala medier och har 10 000 följare på sin och kompisen Ebba Gröndedals Youtubekanal.

Hur känns det att vara en av finalisterna?

– Roligt. Jag har aldrig varit med om något liknande så det är både jättekul och lite nervöst.

Artikelbild

| Kändis. Theodor Harladsson ska få komma till Berns och tävla om ett fint pris.

Vad är roligast med en egen Youtubekanal?

– Att spela in videos och vloggar (videodagbok). Och våra samarbeten vi får. Och såklart alla snälla kommentarer!

Hur får ni idéer till era inslag?

– Vi tittar på väldigt många andra youtubers och tar idéer från dem. Annat kommer vi själva eller kompisar på. Ibland skriver våra följare olika förslag. Min mamma kommer på många bra idéer.

Vad skulle du vilja jobba med när du blir vuxen?

– Något inom dans. Kanske danslärare. Och så skulle jag vilja fortsätta med youtube.

Tänker du på dig själv som en ”kändis” nu?

– Nej, inte riktigt. Men när jag går på stan eller är och handlar så kommer det ofta fram folk som vill ta bild ihop med mig eller så får jag skriva autograf. Ibland får jag presenter.

Är det kul eller jobbigt?

– Det är jättekul! När jag var på semester i Skåne så var det två tjejer som förföljde oss i flera timmar. Men en sak som är tråkig är alla dumma kommentarer som folk skriver på nätet. Vi får ganska mycket näthat och vissa är riktigt elaka.