Kommunalrådet Niklas Borg toppar Moderaternas lista till kommunfullmäktige i Linköping och är en tänkbar kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande.

På fredagseftermiddagen skickade Moderaterna ut ett pressmeddelande med följande lydelse: "Mitt under pågående valrörelse har kommunalråd Niklas Borg (M) tyvärr blivit akut sjuk och har därför spenderat en viss tid på Universitetssjukhuset i Linköping." Pressmeddelandet fortsätter: "Detta innebär dessvärre en tids sjukskrivning framöver vilket gör att Niklas Borg (M) inte kommer att vara lika tillgänglig som tidigare."

Enligt pressmeddelandet kommer Erik Östman och Paul Lindvall att täcka upp för Niklas Borg under dennes sjukskrivning.

– Det är riktigt att Niklas kommer att vara sjukskriven under en tid. Jag tror inte att det kommer att bli så långvarigt, säger Paul Lindvall, som kommer att trappa ner på sina politiska engagemang efter valet men nu alltså kommer att leda den lokala valkampanjen.

Av pressmeddelandet framgår inte vilken sjukdom Niklas Borg har drabbats av. "Vi kommer inte uttala oss mer än ovan och ber om förståelse och respekt mot Niklas med familj", avslutas pressmeddelandet.