Det var den 29 augusti förra året som händelsen inträffade i Skäggetorps centrum. Två tonårspojkar hade besökt centrumbyggnaden och var på väg att hämta sina mopeder i parkeringsgaraget när de blev angripna. En 16-åring och en 18-åring tvingade, enligt åklagaren, de bägge tonårspojkarna att lämna i från sig sina mopeder. Rånarna framförde hot som gick ut på att de skulle knivhugga de bägge pojkarna om de inte fick som de ville. Det hotfulla i situationen underströks av att 16-åringen ska ha tagit ett strupgrepp runt halsen på en av pojkarna. 16-åringen lyckades inte få i gång en av mopederna och krävde då att brottsoffren skulle hjälpa honom – annars skulle han knivhugga dem.

Polisen larmades till platsen och kunde gripa 16-åringen och 18-åringen en knapp halvtimme efter rånet. Polisen hittade även mopederna som överlämnades till ägarna.

I förhör har de bägge misstänkta rånarna nekat till brott trots att polisen såg när de åkte på mopederna. 18-åringen sitter häktad i väntan på rättegång.