Det är första gången IFK Österbymo, Torpa AIS, Ydre Ridklubb, Ydre Skyttegille, Ok64 Torpa, Ydre Dragkampsklubb och Ydre Skol-if går samman för att genomföra ett läger. Förberedelserna är många då de sju föreningarna, tillsammans med Sisu och Ydre kommun ska jobba fram ett inspirerande och roligt upplägg. Under tre dagar kommer deltagarna att utöver aktiviteterna även få besöka de olika föreningslokalerna. Förhoppningen är att skapa ett ökat intresse till att utöva sporter men även att känna betydelsen av en gemenskap. Kunniga föreningsambassadörer kommer att finnas på plats vid varje vid varje ”station” men de fyra barngrupperna kommer även att ha två egna unga ledare.

-Vi har fått gå en ledarutbildning via Sisu, det kändes lärorikt och bra inför lägret, säger Moa Johansson. Hon är 16 år och är en av åtta som fått Sportis Camp-uppdraget som sommarjobb.

-Det är kul att ha barngrupper, för att det är uppskattat av både barn och föräldrar. Vi hoppas kunna skapa ett positivt och roligt läger med fokus på gemenskap, säger Moa Johansson.

Artikelbild

| Lottie Rääf

Hon har erfarenhet från att leda barn i gymnastik-klasser och kommer under sommaren även att arrangera en danskurs samt danscirklar till hösten.

-Det finns ett fåtal platser kvar men anmälan har flyttats fram till den 30 juni. Vi räknar med att bli 35-40 deltagare, säger Carl Blomqvist från Sisu.

Lägret avslutas med familjefest och en förhoppning om att Sportis Camp blir en återkommande sommarlovsaktivitet i Ydre.