VET DU MER? TIPSA OSS!

– Vi har gjort flertalet vittnesförhör och genomfört en teknisk undersökning på platsen. Nu handlar arbetet framför allt om att behandla de uppgifter vi har samlat in. Många personer fanns i området när skottlossningen inträffade, och jag skulle säga att utredningsläget ser gott ut, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Region Öst.

Hur ser utredningsarbetet ut i dag?

Artikelbild

– Man gör en kartläggning för fallet. Vi tittar på om det fanns någon hotbild mot den målsägande mannen, hur hans relationer ser ut. Det är inte helt enkelt och det kan ta ett tag innan man får ett genombrott. Vi genomför också en hel del åtgärder som jag inte kan gå in närmare på.

Den skottskadade mannen fördes med ambulans till Universitetssjukhuset och enligt en bulletin från Region Östergötland var han allvarligt skadad och opererades akut under måndagen. Polisen har därför ännu inte kunnat hålla förhör med honom. På tisdagen uppges läget vara stabilt.

– Det kommer att hållas förhör med den drabbade. Troligtvis blir det i dag, säger Åsa Willsund.

Skottlossningen inträffade cirka 15.40 – mitt i Berga, mellan vårdcentralen och köpcentrumet Berga Centrum. Trots att mordförsöket skedde på dagen, bland människor anser inte polisen att boende i området bör vara oroliga.

Artikelbild

– Det är väldigt ovanligt att det skjuts på det här sättet, vid den här tidpunkten och bland folk. Det gör händelsen extra allvarlig. Den här typen av brott sker oftast när mörkret har fallit. Men vi ser inte att det här kommer fortsätta på detta sätt och det finns ingen anledning att inte leva som vanligt.

Polisen hade under måndagskvällen och natten polispatruller i området för att skapa trygghet. Invånarna i stadsdelen kan även under tisdagen räkna med polisens närvaro.

Artikelbild

– Vi har resurser som vi utefter hur situationen ser ut kan placera där de behövs bäst, säger Åsa Willsund.