Valresultatet gjorde att Linköping kommer att styras av Alliansen (M,C,L,KD) de kommande fyra åren. De får tillsammans fem kommunalrådstjänster att dela på. Centern har redan meddelat att de valt Muharrem Demirok och under tisdagskvällen meddelade Liberalerna att de valt Åsa Wennergren både till kommunalråd och gruppledare.

Valet var väntat eftersom hon stod överst på Liberalernas valsedel till Linköpings kommunfullmäktige.

– Jag är hedrad att få medlemmarnas förtroende att representera Liberalerna i Linköping den kommande mandatperioden, skriver hon i ett pressmeddelande.

För Linköping är detta en ny majoritet, de gångna fyra åren har S,MP och L styrt. För L blir det dock en fortsättning eftersom de förhandlat sig tillbaka till makten genom att återuppta samarbetet med Alliansen som styrde Linköping under åren 2006–2014.

För Åsa Wennergren innebär det att hon tar tjänstledigt från jobbet som rektor på Anders Ljungstedts gymnasium och blir politiker på heltid.

Tidigare har hon varit fritidspolitiker med uppdrag som ledamot i barn- och ungdomsnämnden.

Liberalernas medlemmar röstade också fram Gustav Appelberg som ledamot i kommunstyrelsen, Gunnar Broman valdes till ersättare. Kommunstyrelsen har tretton ledamöter varav två nu tillsätts av Liberalerna.