Den 27 september i år släpper Linköpingssonen Lars Winnerbäck ett nytt album. Skivan har ännu inte fått någon titel och är en uppföljare till ”Granit och morän".

– Jag har haft en väldigt lugn och inspirerad höst och vinter. Skivan har ännu ingen titel, men den blir lite av en roadtrip genom Sverige, kärleken, samhällsklimatet, döden och alperna, säger Lars Winnerbäck i en kommentar.

I höst väntar en turné som startar i Saab Arena i Linköping den 2 november. Turnén avslutas i Globen i Stockholm.

Artikelbild

– Det känns jättekul att Lars Winnerbäck återigen väljer att ha sin turnépremiär i Linköping, inför sin hemmapublik. Det är alltid nånting extra när Winnerbäck kommer till stan och många minns nog fortfarande konserterna på Linköping Arena 2016 och 2018. Det här blir höstens höjdpunkt, säger Emma Tördahl, projektledare på Visit Linköping & Co, i en kommentar.

Lars Winnerbäcks band under turnén består av Jerker Odelholm – bas, Staffan Johansson – gitarr, Carl Ekerstam – gitarr, Therese Johansson – gitarr/sång, Jonna Löfgren – trummor samt Tomas Hallonsten – keyboard.

För den som inte kan vänta till november på att se Winnerbäck live i Linköping ges en möjlighet redan denna vecka. Nu på fredag klockan 18.00 delas Nyponpriset ut i Garden i Konsert & Kongress. Inträdet är fritt och prisets instiftare Lars Winnerbäck spelar. Spelningen live-sänds på Corren.se.

Biljetterna till konserten i Saab Arena den 2 november börjar säljas den 12 april.