Det säger Niklas Borg, gruppledare för moderaterna men också kommunstyrelsens ordförande, vilket gör honom till högste ansvarige politiker i kommunen.
Det politiska året 2019 beskriver han som ett år där alla efter valet fått nya roller att förhålla sig till.
– Pratar vi om det interna arbetet så är första året på en mandatperiod speciellt. I Linköping har det dessutom varit ett stort generationsskifte, både hos oss i Alliansen och hos oppositionen. Det tog lite tid innan man hittade sina roller.
Alliansen gick också in i ett minoritetsstyre. Något som Niklas Borg kände av.
– I våras upplevde jag att man skulle utmana minoritetsstyret, alldeles oavsett vilka åsikter som oppositionspartierna hade. Det tycker jag har ändrats nu i höst. Alla oppositionspartier driver mera sin politik och driver inte det här med att försöka fälla oss i fullmäktige. Nu är det viktigare vad man faktiskt tycker, och det gillar jag.
Sprängningen på Ådalagatan är en händelse som satt sina spår i det politiska livet i Linköping. Det har efter det blivit mycket fokus på trygghetsfrågor, enligt Niklas Borg. Bland annat har det lett till att kommunen inlett en närmare samverkan med polisen. Något som egentligen borde skett långt tidigare, tycker han.
Men händelsen visade också något annat.
– Att se hur mycket Linköpingsborna ställde upp för varandra när det verkligen gällde. Det gjorde att man blev varm i hjärtat.
Andra frågor som dominerat är de vanliga välfärdsfrågorna.
– Äldreomsorgen får alltid, och ska ha, mycket plats och där har vi mycket diskussioner kring hur vi ska jobba vidare med hemtjänst och valfrihetssystem.
På vilket sätt har ni fått gehör för er moderata politik ?
– Företagsfrågorna har mitt parti tagit nytt grepp om och vi jobbar för att förbättra företagsklimatet.
På plussidan nämner han också att utredningar kring barn som far illa har kortats inom socialtjänsten.
– Vi har också tagit fram en handlingsplan och skjutit till pengar för att vi ska lösa den långa väntetiden för de som väntar på att få ett LSS-boende. Människor, de mest utsatta, ska inte behöva vänta så länge på en insats de har rätt till.
Hur är det att vara en av fyra partier i en Allians?
– Det är klart att hade vi ensamma haft makten vi kanske gjort en del annorlunda eller genomfört andra saker lite snabbare. Men nu är vi fyra och då får man kompromissa. Sett till helheten har det ändå gått enklare än jag trodde.
En förklaring till det tror han är samsynen kring ekonomin.
– Vårt gemensamma och övergripande fokus är att vi jobbar för att förbereda kommunen för de tuffare tider som väntar.
Det är också ekonomin som kommer att kräva prioriteringar.
– Det bekvämaste för oss politiker är att använda osthyvelmetoden. Att spara lika mycket överallt. Vår utmaning kommer att bli att inte göra det utan våga peka ut våra viktigaste verksamheter i tider när det behöver sparas.
Hur påverkar det M lokalt att ert parti nationellt inte drar jämnt med flera av de forna allianskamraterna?
– Det gäller väl framför allt mitt parti och Centern. Här har det inte påverkat och jag tror att det beror på jag och Murre (Muharrem Demirok) har känt varandra länge.
Tror du att Alliansen på riksplanet kan återuppstå till nästa val?
– Personligen tror jag att den möjligheten är liten på riksplanet, så jag är inte så positiv. Men jag hoppas.