Efter succén – nu utvidgas projektet

Efter succén med återbrukshallen på återvinningscentralen i Ullstämma har nu stationen i Malmslätt fått en likadan.

Michael Skog tar emot Björn Löwgrens porslin i återbrukshallen på Malmens återvinningscentral.

Michael Skog tar emot Björn Löwgrens porslin i återbrukshallen på Malmens återvinningscentral.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköpings kommun2019-10-28 19:00

I återbrukshallen kan besökare lämna in oönskade saker i gott skick som kan användas igen. Därifrån hämtas de sedan upp av Myrorna, Hjärta till hjärta, Stadsmissionen och Återvinningen som kan sälja vidare prylarna och ge dem ett nytt liv.

– Än så länge är det bara Myrorna som hämtar saker härifrån men när fler återbrukshallar är igång ska de andra aktörerna alternera, säger Tommy Westergren på Tekniska verken som är arbetsledare för återbrukshallarna.

Den första hallen invigdes 10 oktober i Ullstämma och den har fått en bra start. Bara första veckan lämnades fem ton av återbrukbara grejer.

– Det har varit mycket positiva reaktioner bland besökarna i Ullstämma och av de som har varit här på morgonen har det låtit likadant, säger Tommy Westergren.

Hallen tar emot nästan vad som helst av kläder, böcker, elektronik, möbler, konst, speglar, husgeråd, porslin, sportutrustning med mera. Varje dag kommer second hand-butikens bilar två gånger för upphämtning och på bra dagar kan det blir tre.

En av de som nyttjade den nya hallen på måndagsmorgonen var Björn Löwgren som lämnade in porslin.

– Det var en ren tillfällighet, jag visste inte om att den fanns. Men när jag åkte in och såg den tänkte jag att det var en jättebra grej som man vill utnyttja. Jag skulle ha slängt de här egentligen, men om de kan användas igen så är ju det mycket bättre. Det är bra för alla, och för planeten.

25 november invigs en återbrukshall i Gärstad.

Tommy Westergren är arbetsledare för återbrukshallarna och har mötts av positiva reaktioner av besökarna.
Tommy Westergren är arbetsledare för återbrukshallarna och har mötts av positiva reaktioner av besökarna.
Karta: Malmen Återvinningscentral
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!