Guldsmedsbutik rånades i Linköping

Strax efter klockan 17.00 på onsdagen fick polisen larm om att det skett ett rån i en guldsmedsbutik på Nygatan i centrala Linköping. Under kvällen greps en misstänkt kvinna.

Strax efter klockan 17 fick polisen larm om att det skett ett rån i en guldsmedsbutik i centrala Linköping.

Strax efter klockan 17 fick polisen larm om att det skett ett rån i en guldsmedsbutik i centrala Linköping.

Foto: Pelle Johansson

Linköpings kommun2019-11-06 17:49

Enligt polisen var det butikens rök- och överfallslarm som utlöstes strax efter klockan 17.00 på onsdagen. Polisen hade en första patrull på plats efter knappt tio minuter.

– En person ska ha lämnat butiken springande och vi söker nu efter den personen med flera patruller, sade Monica Bergström, polisens presstalesperson, strax efter larmet.  

Polisen var angelägen att komma i kontakt med vittnen eller andra personer som gjort iakttagelser. Polisen uppmanade vittnen att stanna kvar på platsen och ta kontakt med polisen på plats.

Polisen spärrade av butiken och skulle senare skicka kriminaltekniker till platsen. Under tiden pågick sökandet efter rånaren. 

På kvällen uppgav polisen att en person gripits som misstänkt för rånet. Gripandet skedde i de centrala delarna av Linköping. 

– En kvinna har gripits som misstänkt för rånet. Hon greps utomhus i de centrala delarna av Linköping, sade Monica Bergström.  

Gripandet, som gick lugnt till väga, skedde klockan 18.23 – alltså knappt en och en halv timme efter rånet. 

– Jag kan i nuläget inte lämna några mer kommentarer kring hur gripandet gick till och om varför kvinnan är misstänkt. Det återstår en del vittnen att höra och en brottsplatsundersökning ska göras, sade Monica Bergström. 

Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i rånet. Det är oklart om gärningspersonen fick med sig något byte.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!