Willys i Skäggetorp fick besök av tre politiker från Kristdemokraterna på måndagen. Magnus Oscarsson, riksdagsledamot, Andreas Carlson, gruppledare i riksdagen och Denisé Cassel, kommunalråd gick en runda i butiken.
Christina Eidborn Lönn som är butikschef ledde följet runt i gångarna. Politikerna var på plats för att se läget i butiken och prata om vad som kan förbättras för att minska otryggheten.
Men butikschefen själv känner sig inte otrygg bland varorna.
– Jag känner mig trygg här på min arbetsplats. Jag känner mig inte orolig när jag går till och från bilen heller. Men man vet ju att det händer saker runt om i centrum och i bostadsområdet, säger Christina Eidborn Lönn.
Snatteri var också ett ämne som togs upp i sällskapet. Christina Eidborn Lönn förklarar att det försvinner saker ur butiken, men inte så att hon direkt märker det.
– Jag utgår från att folk är ärliga och är här för att handla. Jag går inte runt och misstänker folk, säger Christina Eidborn Lönn.
En sak som diskuterades under rundturen på Willys var tillträdesförbud. Det innebär att personer kan förbjudas att gå in i till exempel en mataffär om de begått brott eller allvarligt trakasserat någon där tidigare. Förbudet finns i dag redan under idrottsevenemang.
Andreas Carlson har drivit frågan om förbudet i riksdagen. Han hoppas att det ska göra det tryggare för både personal och de som handlar i affärerna. Ett förslag finns utrett och klart och han hoppas att det ska bli verklighet.
Att Kristdemokraterna drivit frågan om tillträdesförbud på nationell nivå är en av anledningarna till måndagens besök berättar Denisé Cassel.
– Jag personligen har ett väldigt stort engagemang i de här frågorna och tycker det är tråkigt att man som näringsidkare går miste om inkomster på grund av brottslighet, säger Denisé Cassel.
Evelina Lönn Pohjola har jobbat på Willys i Skäggetorp sedan 2016. Politikerna frågade henne hur hon upplever sin arbetsplats.
– Jag personligen känner mig inte så otrygg. Men alla är olika och känner på olika sätt, säger hon.
Magnus Oscarsson frågar om otryggheten är något man pratar om i fikarummet.
– Nej det är inget man pratar om så. Det är mer att man pratar om när det händer saker runt om kring, sådant som man hört eller läst om, säger Evelina Lönn Pohjola.